Μένουμε σπίτι – Full remote μοντέλο εργασίας

Σε συνέχεια της κήρυξης της κρίσης του κορωνοϊού σε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και δεδομένου ότι τα όποια μέτρα στην κρίση αυτή πρέπει να εφαρμόζονται προληπτικά και όσο το δυνατό νωρίτερα, στην Webtrails ήδη από 13 Μαρτίου προχωρήσαμε στη λήψη των δραστικών μέτρων για την ασφάλεια των συνεργατών, των πελατών και όλων των δικών μας ανθρώπων.

Μια δύσκολη κατάσταση όπως αυτή της πανδημίας που βιώνουμε τώρα, επηρεάζει δραστικά τις εργασιακές συνθήκες. Στη Webtrails έχοντας εφαρμόσει την τηλεργασία (remote working), από το 2013, ήμασταν άμεσα διαθέσιμοι και έτοιμοι για την αλλαγή στο τρόπο εργασίας μας και εξοπλισμένοι με όσα χρειάζονται. Διαθέτοντας την τεχνογνωσία καθώς και τα κατάλληλα εργαλεία επικοινωνούμε αποτελεσματικά με συνεργάτες όπου και αν αυτοί βρίσκονται. Μεταφέραμε από την πρώτη στιγμή όλη την δραστηριότητα μας fully remote και διατηρήσαμε τις επικοινωνίες μας, υλοποιώντας τις απομακρυσμένα μέσω email, τηλεφωνικά ή σε προγραμματισμένα conference calls.

Στη Webtrails δίνουμε τεράστια σημασία στην επικοινωνία, γι’αυτόν το λόγο και χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας χρήσιμα εργαλεία που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα στην επικοινωνία μας.

Πατήστε εδώ stackshare.io/webtrails/webtrails για να δείτε περισσότερα για τα εργαλεία μας.

Εργαλεία επικοινωνίας όπως το Slack και το Zoom, σε περιόδους κρίσης σαν αυτή βελτιώνουν σημαντικά την επικοινωνία μας παρ’όλη την απουσία φυσικής επαφής, για αυτό και αποτελούν καθημερινά μας όπλα στο νέο εργασιακό μοντέλο της full remote εργασίας που εφαρμόζει αυτό το διάστημα η ομάδας μας.

Παράλληλα, στις καθημερινές εργασίες μας χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα project management της Attlassian, Jira, η οποία και συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματική οργάνωση των επιμέρους εργασιών της ομάδας και βοηθάει όλα τα μέλη να λειτουργούν με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Διανύοντας την τέταρτη εβδομάδα μας remote, συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας , να επικοινωνούμε με τους συνεργάτες μας και να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να αντεπεξέλθουμε καθημερινά στα νέα δεδομένα.

Όλοι εδώ στη Webtrails μένουμε σπίτι και συμβάλλουμε με το τρόπο μας, στον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού. Η απομόνωση είναι ο καλύτερος τρόπος να προλάβουμε την εξάπλωση του.  Χωρίς πανικό, με αισιοδοξία θα περάσει κι αυτό.

Stay home, stay safe!