Αρχείο XML | Πως μπορώ να συνδέσω το eshop μου με τις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών;

Σύνδεση eshop μέσω XML με ιστοσελίδες σύγκρισης | Webtrails

Ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών

Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την παρουσία τους στο ελληνικό διαδικτυακό τοπίο αρκετές ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών, με σημαντική επιτυχία. Οι ιστοσελίδες αυτές αναλαμβάνουν να συγκεντρώσουν τα προϊόντα των συνεργαζόμενων καταστημάτων, να τα παρουσιάσουν και το σημαντικότερο, να τα κατατάξουν με βάση την τιμή προϊόντος. Στις ιστοσελίδες αυτές παρέχονται τόσο πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των προϊόντων, κριτικές προϊόντων καθώς και κριτικές ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Δύο από τις κυριότερες ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών αποτελούν το skroutz.gr και το bestprice.gr. Η πλατφόρμα skroutz.gr διαθέτει περισσότερα από 2.800 καταστήματα. & παράλληλα το Bestprice.gr διαθέτει περισσότερα από 1.600.

Πως μπορεί ένας επιχειρηματίας να εισάγει το eshop του στις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών;

Η διαδικασία καταχώρισης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος στις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών skroutz.gr και bestpice.gr απαιτεί ορισμένα γραφειοκρατικά καθώς και ορισμένα τεχνικά στοιχεία.

Ορισμένα από τα γραφειοκρατικά στοιχεία που συνήθως ζητούν οι σελίδες σύγκρισης είναι:

  • Φορολογική Έναρξη Εργασιών
  • Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ
  • Στοιχεία Επικοινωνίας
  • Όροι Χρήσης ηλεκτρονικού καταστήματος
  • Όροι αποστολών και πληρωμής
  • Τρόποι πληρωμής


Αρχείο Προϊόντων XML

Ένα από τα σημαντικότερα όμως στοιχεία που απαιτούν αυτές οι ιστοσελίδες είναι το αρχείο προϊόντων του ηλεκτρονικού καταστήματος (αρχείο XML).

Το αρχείο προϊόντων XML είναι ουσιαστικά το ηλεκτρονικό σημείο σύνδεσης της επιχείρησής με τις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών. Σε αυτό περιλαμβάνονται όλες οι πληροφορίες οι οποίες θα προβάλλονται στον πελάτη. Οι πληροφορίες αυτές αντλούνται αυτόματα από το ηλεκτρονικό  κατάστημα περνώντας την νεότερη έκδοση του αρχείου και μεταφέρονται στις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών. Κάθε μια από τις ιστοσελίδες σύγκρισης απαιτεί το δικό της εξειδικευμένο αρχείο XML με διαφορετικά στοιχεία. Έτσι, για κάθε ιστοσελίδα θα πρέπει να δημιουργηθεί ξεχωριστό αρχείο XML.

Μέσω των ιστοσελίδων τους, δίνονται οδηγίες για την δημιουργία και την δομή των εν λόγω αρχείων.


Webtrails – Ολοκληρωμένες λύσεις δημιουργίας XML αρχείων

Η Webtrails έχει αναπτύξει ολοκληρωμένες λύσεις για την δημιουργία αρχείων XML, για χρήση στις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών. Παρέχεται μάλιστα τεχνική υποστήριξη για οποιαδήποτε εξειδικευμένη ανάγκη απαιτείται για κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα.

Επιθυμείτε να συνδέσετε και εσείς το eshop σας με τις δημοφιλείς ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών; Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2810.235.631, στο email [email protected] ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.