Δέκα λόγοι για να εγκαταλείψετε το www από το website σας

Δέκα λόγοι για να εγκαταλείψετε το www από το website σας
  1. Είναι περιττό. 
    Δεν χρειάζεται να συμπεριλάβετε το “www” στη διεύθυνση του ιστοτόπου σας. Πρόκειται για ένα πρόθεμα διεύθυνσης URL που είχε προστεθεί τον πρώτο καιρό.


  2. Είναι δύσκολο να το εκφέρουμε. 
    Η λέξη “www dot” προσθέτει δέκα επιπλέον συλλαβές σε ένα domain name. Το γράμμα “w” συμβαίνει να είναι το μόνο γράμμα στο αγγλικό αλφάβητο που έχει περισσότερες από μία συλλαβές – έχει τρεις.


  3. Χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να πληκτρολογήσετε.
    Χάρη στις διευθύνσεις URL που περιέχουν “www”, το κλειδί “W” έχει πολύ μεγαλύτερη χρήση από ό, τι θα έπρεπε. Κανείς δεν θα  πρέπει να πληκτρολογήσει “www”. πριν πληκτρολογήσει το domain name σας.


  4. Καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στη γραμμή διευθύνσεων.
    Τα γράμματα “www” μπορούν να πάρουν πολύτιμο χώρο στη γραμμή διευθύνσεων του browser σας – ειδικά σε κινητές συσκευές. Ενώ πολλά προγράμματα περιήγησης αφαιρούν αυτόματα από το πρόγραμμα περιήγησης τα “www”, μερικά εξακολουθούν να τα δείχνουν, που σημαίνει ότι μικρότερο μέρος της διεύθυνσης URL μπορεί να χωρέσει στην οθόνη.


  5. Χρησιμοποιεί επιπλέον δεδομένα.  
    Κάθε διεύθυνση URL με “www” περιλαμβάνει τέσσερις επιπλέον χαρακτήρες. Δεδομένου ότι κάθε χαρακτήρας απαιτεί ένα byte (ή οκτώ bits) δεδομένων, μια διεύθυνση URL με “www.” απαιτεί 32 περισσότερα bits σε σύγκριση με μια διεύθυνση URL χωρίς το πρόθεμα. 32 bits είναι ένα σχετικά μικρό ποσό δεδομένων, αλλά όταν το πολλαπλασιάζετε με τα δισεκατομμύρια URL που επισκέπτεστε κάθε μέρα, αυτό είναι πολύ επιπλέον επεξεργασία και bandwidth.


  6. Δημιουργεί σύγχυση.
    Η διεύθυνση ιστού σας απαιτεί “www” ή όχι; Ενώ οι περισσότεροι διακομιστές ιστού ανακατευθύνουν στη σωστή διεύθυνση URL, μερικοί δεν το κάνουν. Αφαιρέστε απλά το “www” και αποφύγετε την σύγχυση.


  7. Προκαλεί bounced emails.
    Μερικοί άνθρωποι που δεν είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένοι με την τεχνολογία πιστεύουν ότι πρέπει να συμπεριλάβουν “www” στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επειδή είδαν το πρόθεμα στο website σας. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προκύπτουν θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την αποφυγή της “www”.


  8. Δημιουργεί σύγχυση στο branding σας. 
    Αν έχετε ένα domain name dot com και συμπεριλαμβάνετε το “.com” στο εμπορικό σήμα σας, τότε γιατί το domain name σας αρχίζει με “www”; Η εγκατάλειψη του “www” από το website σας δημιουργεί συνέπεια μεταξύ της επωνυμίας σας και του website σας.


  9. Κανείς δεν λέει πια τον «World Wide Web».
    Το WWW σημαίνει “World Wide Web.” Αυτή η φράση έχει πλέον ξεπεραστεί. Γιατί παρατείνετε το παρελθόν τοποθετώντας ένα ξεπερασμένο πρόθεμα πριν το domain name σας;


  10. Κανένα WWW δεν είναι το μέλλον. 
    Το WWW ανήκει στον εικοστό αιώνα. Πολλοί webmasters εγκαταλείπουν το “www” από τα website τους. Όχι μόνο μικρά websites, αλλά ακόμα και μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή έχουν πλέον “ξεφορτωθεί” το “www” από τα URLs τους. Αναμένεται ακόμα περισσότερα αξιόπιστα websites να εγκαταλείψουν το “www” το επόμενο διάστημα.



Πηγή: dropwww.com