Κίνηση – έκπληξη από τη Tesla: Στροφή σε online-only sales strategy

Κίνηση - έκπληξη από τη Tesla: Στροφή σε online-only sales strategy

Κλείνει τις περισσότερες εκθέσεις της – Στόχος η μείωση κόστους που θα την βοηθήσει να μειώσει τις τιμές των αυτοκινήτων της δίχως να θιγεί η κερδοφορία.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, κορυφαία στην εμπορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον παραδοσιακό τρόπο πώλησης αυτοκινήτων μέσω εκθέσεων και κάνει στροφή στις online-only στρατηγική πωλήσεων. Η κίνηση αυτή εντυπωσίασε τόσο εμάς όσο και ολόκληρο τον κόσμο της τεχνολογίας καθώς αποτελεί μεγάλη έκπληξη η στροφή σε online-only στρατηγική πωλήσεων σε ένα κλάδο που έως σήμερα είχαμε συνηθίσει τις εκθέσεις και τα test drive!

Χωρίς να αναφέρει πόσα καταστήματα θα κλείσουν, ο CEO της Tesla, Elon Musk αναφέρει: «Στους επόμενους μήνες, θα κλείσουμε πολλά από τα καταστήματά μας, κρατώντας ένα μικρό αριθμό καταστημάτων σε θέσεις υψηλής διέλευσης που θα παραμείνουν έχοντας κυρίως το ρόλο showrooms και αυτόν του κέντρου παροχής πληροφοριών προς τους πελάτες».

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η στροφή στις online πωλήσεις σε συνδυασμό με άλλες κινήσεις μείωσης κόστους θα τους επιτρέψει να μειώσουν κατά 6% περίπου όλες τις τιμές των μοντέλων και τελικά να προσφέρουν το Model 3 στην τιμή των $35,000. Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε η Tesla σκοπεύει να προσλάβει περισσότερους μηχανικούς και τεχνικό προσωπικό.

Return policies

Για να μετριαστεί η ανάγκη σε test-drive, η Tesla αλλάζει και την πολιτική επιστροφών της. Οι νέοι πελάτες θα μπορούν να έχουν το δικό τους αυτοκίνητο για μια εβδομάδα και να το οδηγούν για έως και 1.000 μίλια και παρόλα αυτά να μπορούν να το επιστρέφουν αν δε τους αρέσει, με πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Elon Musk: “Για εμάς είναι βασικό να επιτρέπουμε στους ενδιαφερόμενους να χρησιμοποιήσουν ένα αυτοκίνητο για μια εβδομάδα, και να μπορούν να το επιστρέψουν, αν το επιθυμούν λαμβάνοντας πλήρη αποζημίωση.” Παράλληλα η εταιρεία θα επιδιώξει η αποζημίωση να γίνεται με πολύ απλό τρόπο (one-click refund).

Model 3

Στην ανακοίνωση της η Tesla ανέφερε ότι θα προσφέρει μια έκδοση του Model 3 στα 35.000$, η οποία θα έχει εμβέλεια 220 μίλια και θα είναι σε θέση να φτάσει στην τα 130mph. Παράλληλα θα εισάγει μια Standard Range Plus έκδοση του Model 3 – η οποία θα έχει εμβέλεια 240 μίλια, μέγιστη ταχύτητα 140mph, επιτάχυνση 0-60mph στα 5,3”, καθώς και περισσότερα premium εσωτερικά χαρακτηριστικά – στα $ 37,000.

Πηγή
techcrunch.com

Image Credits: Tesla