Shop Section: Εκμεταλλευτείτε το feature των Facebook pages

Shop section – Ενότητα “Κατάστημα”

Η ενότητα “Κατάστημα” είναι μια καρτέλα που μπορείτε να προσθέσετε στη Facebook page σας για να προβάλλετε και να πουλάτε τα προϊόντα σας απευθείας από τη σελίδα σας. Είναι χρήσιμη για εμπόρους και επιχειρήσεις λιανικής πώλησης και ηλεκτρονικού εμπορίου που θέλουν να προσελκύσουν πελάτες στο Facebook. Η ενότητα “Κατάστημα” είναι δωρεάν και το Facebook δεν παίρνει κανένα ποσοστό από τα κέρδη.

shop section

Δυνατότητες Shop section

  • Προσθέστε προϊόντα και πληροφορίες προϊόντων. Δεν χρειάζεται να έχετε ανεβάσει κάπου έναν κατάλογο προϊόντων από πριν, ούτε υπάρχει όριο στον αριθμό των προϊόντων που μπορείτε να ανεβάσετε.
  • Οργανώστε και προσαρμόστε τον κατάλογο προϊόντων του καταστήματός σας. Μπορείτε να ταξινομήσετε τα προϊόντα σας σε διάφορες συλλογές.
  • Προβάλλετε τα προϊόντα σας.
  • Επικοινωνήστε με τους πελάτες σας απευθείας μέσω της Σελίδας σας. Οι πελάτες σας θα μπορούν να περιηγηθούν στο κατάστημα και να στείλουν μήνυμα στη Σελίδα σας για μάθουν περισσότερα και να κάνουν αγορές.
  • Δείτε στατιστικά στοιχεία. Μπορείτε να δείτε πόσες προβολές ή/και μηνύματα έχει συγκεντρώσει κάθε προϊόν.

Μέθοδος ολοκλήρωσης αγοράς

Μπορείτε να προσθέσετε έναν από τους παρακάτω τύπους ολοκλήρωσης αγοράς για το Shop section της σελίδας σας.
 • Αποστολή μηνύματος για θέματα σχετικά με την αγορά. Επιτρέπετε στους χρήστες να σας στέλνουν μηνύματα για τις ερωτήσεις τους και τη διευθέτηση των αγορών τους.
 • Ολοκλήρωση αγοράς σε άλλον ιστότοπο. Ανακατεύθυνση των χρηστών σε άλλο ιστότοπο για την ολοκλήρωση των αγορών τους.
type of payment

Βέλτιστες πρακτικές για πετυχημένο Shop section

 • Δημιουργήστε μια σχέση εμπιστοσύνης

  • Δημιουργήστε ένα όνομα χρήστη για τη Σελίδα. Το όνομα χρήστη μιας Σελίδας είναι ένα μοναδικό όνομα που μπορούν να χρησιμοποιούν οι άλλοι για να βρίσκουν εύκολα τη Σελίδα σας. Κάθε όνομα χρήστη μπορεί να κατοχυρωθεί από μία μόνο Σελίδα, συνεπώς οι επισκέπτες μπορούν να βρίσκουν πιο εύκολα τη Σελίδα σας αν γνωρίζουν το όνομα χρήστη σας.
  • Απαντάτε άμεσα. Η άμεση απάντηση στα μηνύματα των πελατών μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης, καθώς δείχνει στους πελάτες σας ότι τους θεωρείτε σημαντικούς. Επίσης, με αυτό τον τρόπο αυξάνετε τη βαθμολογία απόκρισης που εμφανίζεται στη Σελίδα σας. Βλέποντας ότι έχετε υψηλά ποσοστά απόκρισης, είναι πιθανότερο να επικοινωνήσουν μαζί σας οι πιθανοί πελάτες και να αποκτήσουν μια συνολικά θετικότερη εικόνα για εσάς.
  • Ενθαρρύνετε τους πελάτες να δημοσιεύουν αξιολογήσεις και κριτικές. Αν η Σελίδα σας διαθέτει ενότητα καταστήματος, τότε διαθέτει και ενότητα αξιολογήσεων και κριτικών. Οι θετικές αξιολογήσεις και κριτικές μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον πιθανών πελατών. Αφού ολοκληρώσετε τη συναλλαγή σας με έναν πελάτη, ενθαρρύνετέ τον να δημοσιεύσει μια αξιολόγηση και μια κριτική.
  • Προσθέστε τη διεύθυνση του φυσικού καταστήματός σας (εφόσον έχετε). Μια θετική εμπειρία στο ηλεκτρονικό κατάστημά σας μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να επισκεφτεί ο πελάτης και το φυσικό σας κατάστημα. Μπορεί επίσης να προσελκύσει στην επιχείρησή σας άτομα που είναι επιφυλακτικά με τις αγορές στο διαδίκτυο.

  Ενισχύστε την αναγνωρισιμότητα

  • Μην προσθέτετε απλά προϊόντα στο κατάστημά σας. Φροντίστε να κάνετε τακτικές κοινοποιήσεις στο Χρονολόγιο της Σελίδας σας. Η προσθήκη ενός προϊόντος στο κατάστημά σας δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα με μια αντίστοιχη κοινοποίηση στο Χρονολόγιο της Σελίδας σας. Αφού ανεβάσετε ένα νέο προϊόν, καλό θα ήταν να αναρτήσετε μια σχετική κοινοποίηση στο Χρονολόγιο της Σελίδας σας ώστε να ενημερώσετε τους πελάτες σας. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουν τα προϊόντα σας να εμφανιστούν στις Ενημερώσεις των πελατών σας.
  • Μην κοινοποιείτε μόνο τα προϊόντα. Προσθέστε κείμενο. Για να ξεχωρίζουν οι δημοσιεύσεις για τα προϊόντα σας, προσθέστε περιεχόμενο. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για την κοινοποίηση του προϊόντος; Για παράδειγμα, έχετε εκπτώσεις; Φροντίστε να το αναφέρετε στη δημοσίευσή σας, ώστε να είναι ενήμεροι οι πελάτες σας.

Shop Section Setup by Webtrails

Η εταιρεία μας στα πλαίσια των ολοκληρωμένων υπηρεσιών Marketing προσφέρει επιπρόσθετα τη δυνατότητα προσθήκης και διαχείρισης της καρτέλας Shop στη σελίδα σας στο Facebook. Αναλαμβάνουμε το στήσιμο της καρτέλας, τη διαχείριση των προϊόντων και των πληροφοριών τους, την επιμέλεια αποτελεσματικών καταλόγων και συλλογών καθώς και την αποδοτική προώθηση των προϊόντων ή υπηρεσιών που διαθέτει η επιχείρησή σας.

Case Study: Energycert Project

shop-section-energycert
Για την εταιρεία Energycert δημιουργήθηκε καρτέλα καταστήματος στη σελίδα και επιμεληθήκαμε τα εικαστικά των προβαλλόμενων προϊόντων. Συνθέσαμε τα σημαντικότερα προϊόντα της εταιρείας σε νέα συλλογή με όνομα “Ενεργειακό Πιστοποιητικό” για την αποτελεσματικότερη κατανομή των πληροφοριών.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2810.235.631, στο email [email protected] ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για μπορέσετε και εσείς να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες της ενότητας “Κατάστημα” στη Facebook page σας.

Tags: