Γιατί να χρησιμοποιήσω retina-ready & optimized images στη σελίδα μου;

Γιατί να χρησιμοποιήσω retina-ready & optimized images στη σελίδα μου;

Η σπουδαιότητα της εικόνας κατά την κατασκευή μιας σελίδας

Εάν σκέφτεστε να κατασκευάσετε ένα δικό σας website ή eshop θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας έναν πολύ σημαντικό παράγοντα. Την εικόνα. Οι εικόνες που θα χρησιμοποιηθούν κατά τον σχεδιασμό και την κατασκευή του παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση επισκεπτών και κατ’ επέκταση υποψήφιων πελατών σας, καθώς αποτελούν μέρος του ποιοτικού περιεχομένου που πρέπει να διαθέτει η σελίδα σας. Ακριβώς λοιπόν επειδή παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο θα πρέπει και εσείς να γνωρίζετε 2 πολύ  δημοφιλείς όρους. Τις retina-ready εικόνες και τις optimized εικόνες.

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τους όρους αυτούς.

Τι ενοούμε με τον όρο Retina;

Ο όρος Retina κυριώς χρησιμοποιείται για να υποδείξει την καθαρότητα μιας οθόνης. Χρησιμοποιείται για να αναφερθούμε σε οθόνες ή συσκευές οι οποίες έχουν πολύ υψηλή ανάλυση – ανάλυση υψηλότερη των 300pixel/inch, το οποίο είναι και το όριο που το ανθρώπινο μάτι μπορεί να διακρίνει.

Τι είναι οι retina-ready εικόνες και πως χρησιμοποιούνται;

Για να μπορέσει λοιπόν να εμφανιστεί σωστά μια εικόνα σε μια τέτοια ανάλυση πρέπει να χρησιμοποιηθούν retina-ready εικόνες οι οποίες θα αποδίδουν την μέγιστη ποιότητα στην εμφάνιση τους.

Στην Webtrails αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της εμφάνισης σωστά των εικόνων σε retina οθόνες, βελτιώνουμε την εμφάνιση των εικόνων των websites που διαχειριζόμαστε χρησιμοποιώντας retina-ready images. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται συνολικά η εμπειρία χρήσης, όποια ανάλυση οθόνης και αν αυτός χρησιμοποιεί.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την περιγραφή που δίνει σε αυτόν τον όρο ο εμπνευστής του, Steve Jobs.


Γιατί να χρησιμοποιήσω optimized images;

Πολύ σημαντικό επίσης κατά για την απόδοση του website σας είναι να χρησιμοποιηθούν βελτιστοποιημένες εικόνες (optimized images). Η χρήση μεγάλων σε μέγεθος αρχείου εικόνων συμβάλλουν αρνητικά στην γρήγορη φόρτωση της σελίδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συχνά οι επισκέπτες να εγκαταλείπουν την σελίδα. Στόχος λοιπόν είναι να χρησιμοποιηθούν μεν υψηλής ποιότητας εικόνες αλλά να μειώσουμε – στο μέγιστο βαθμό που είναι εφικτό – το μέγεθος αρχείου των εικόνων που χρησιμοποιούνται.

Στη Webtrails κατά το web development κάθε νέου website με τα εργαλεία που έχουμε στην διάθεση μας σας εξασφαλίζουμε υψηλής ποιότητας εικόνες οι οποίες καταλαμβάνουν τον μικρότερο δυνατόν όγκο (lossless image optimization). Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται βελτίωση στην απόδοση των κατασκευαζόμενων websites μας.

Έχετε απορίες;

Εάν ενδιαφέρεστε και εσείς να κατασκευάσετε το δικό σας website εξασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας εικόνες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2810.235.631, στο email [email protected] ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.