Η Google θα κατατάσσει τις ιστοσελίδες βάσει της εμπειρίας χρήσης (UX)

Η Google ανακοίνωσε ότι η εμπειρία χρήσης (UX) που προσφέρουν οι ιστοσελίδες θα αποτελέσει παράγοντα κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης και στη λειτουργία Top Stories.

Core Web Vital

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Google παρουσίασε το Web Vital, μια πρωτοβουλία που παρέχει στους προγραμματιστές και στους ιδιοκτήτες ιστότοπων πρόσβαση σε ένα ενοποιημένο σύνολο μετρήσεων για τη δημιουργία ιστότοπων με γνώμονα την εμπειρία και την απόδοση. Το Core Web Vital, η προσπάθεια της Google να εξηγήσει τις μετρήσεις που θεωρεί κρίσιμες για όλες τις εμπειρίες στον ιστό, θα βοηθήσει στον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο η εταιρεία μετρά την ανταπόκριση και την «οπτική σταθερότητα» μιας ιστοσελίδας.

Οι μετρήσεις που θα προέρχονται από το Core Web Vital θα συνδυάζονται με τις υπάρχουσες μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένων δεικτών όπως το mobile-friendliness, ασφαλής περιήγηση, HTTPS κ.α. ώστε να παρέχεται μια ολιστική εικόνα εμπειρίας χρήσης.

Η Google υποσχέθηκε να μην πραγματοποιήσει την αλλαγή στην κατάταξη φέτος και να ενημερώσει έξι μήνες πριν. Ένας εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα VentureBeat ότι η αλλαγή στην κατάταξη των ιστοσελίδων θα πραγματοποιηθεί το 2021, το νωρίτερο. Η εταιρεία δεν μπορεί να δεσμευτεί για συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε αυτό το σημείο, λόγω της πανδημίας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πράγματι, στην ανακοίνωσή της, η Google σημείωσε ότι «πολλοί ιδιοκτήτες ιστότοπων ορθώς επικεντρώνονται στην ανταπόκριση στις επιπτώσεις του COVID-19».

Αν σας ενδιαφέρει να βελτιώσετε την εμπειρία χρήσης (UX) της ιστοσελίδας ή της εφαρμογής, επικοινωνήστε μαζί μας για να μελετήσουμε και να σας δώσουμε προτάσεις και λύσεις για το έργο σας.

Πηγές