Google AdWords | Προωθήστε την επιχείρηση σας με τις διαφημίσεις αναζήτησης (Search Ads)

Google AWords – Διαφημίσεις αναζήτησης (Search Ads)

Οι διαφημίσεις αναζήτησης εμφανίζονται δίπλα ή πάνω από τα αποτελέσματα αναζήτησης Google (οργανικά αποτελέσματα), όταν οι χρήστες αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρετε. Η έμπειρη ομάδα της Webtrails αναλαμβάνει τις διαφημίσεις αναζήτησης Adwords, προσφέροντας εγγυημένα αποτελέσματα στο μικρότερο δυνατό κόστος.Πώς βλέπουν οι χρήστες τη διαφήμισή σας;

Σε υπολογιστές, tablets και smartphones, αν οι λέξεις που πληκτρολογούν οι χρήστες στην Google αντιστοιχούν στις λέξεις-κλειδιά που έχουμε ορίσει, η διαφήμισή σας μπορεί να εμφανιστεί πάνω, κάτω ή δίπλα από τα αποτελέσματα αναζήτησης στα Google search sites (όπως Google Play, Google Shopping, Google Maps –  Maps app). Επιπλέον οι διαφημίσεις εμφανίζονται και στα Google search partners websites. Με εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις στην Google, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι πελάτες σας θα προσέξουν την επωνυμία σας, θα εξετάσουν τις προσφορές σας και θα προβούν σε κάποια ενέργεια.

search-ads-webtrails-devices

Ποια η διαφορά των οργανικών αποτελεσμάτων & των διαφημίσεων της Google;

Όταν οι χρήστες αναζητούν κάτι, η Google τους εμφανίζει δυο διαφορετικά σύνολα αποτελεσμάτων. Το ένα σύνολο αποτελείται από τα λεγόμενα οργανικά αποτελέσματα (search results), τα οποία και δεν αποτελούν διαφημίσεις. Το άλλο σύνολο αποτελείται από τις διαφημίσεις που έχουν δημιουργηθεί μέσω AdWords και εμφανίζονται με την σήμανση “Διαφήμιση” ή “Ad”. search-results-ads

1. AdWords ads

Που εμφανίζονται: Συνήθως πάνω, κάτω ή δίπλα από τα οργανικά αποτελέσματα Πως γίνεται η αντιστοίχιση: Η Google αντιστοιχεί τις διαφημίσεις με τα στοιχεία της αναζήτησης του χρήστη, αξιολογώντας πόσο συναφές είναι το περιεχόμενο της αναζήτησης με τις λέξεις κλειδιά και τις ρυθμίσεις των διαφημιστικών καμπανιών

2. Search results

Που εμφανίζονται: Συνήθως στη μέση της σελίδας Πως γίνεται η αντιστοίχιση: Η Google αντιστοιχεί τα αποτελέσματα με τα στοιχεία της αναζήτησης του χρήστη, αξιολογώντας πόσο συναφές είναι το περιεχόμενο της αναζήτησης με το περιεχόμενο της σελίδας και των συνδέσμων της.

Google Search Ads από την Webtrails

Είστε έτοιμοι να εντάξετε τις διαφημίσεις αναζήτησης στο marketing plan σας; Μια δυνατή παρουσία στις αναζητήσεις της Google σας βοηθάει να επιτύχετε τους στόχους που εξυπηρετούν την επιχείρηση σας. Μπορείτε να αύξήσετε τις online πωλήσεις προϊόντων σας, να αποκτήσετε νέα leads ή να αυξήσετε τις τηλεφωνικές σας κλήσεις.

Η στρατηγική που ακολουθούμε για τις διαφημιστικές καμπάνιες των πελατών μας διαμορφώνονται έπειτα από μελέτη και έρευνα τόσο σε σχέση με τις ανάγκες της επιχείρησης σας όσο και σε σχέση με το κοινό που απευθύνεστε.

Μεθοδολογία που ακολουθούμε για τις διαφημίσεις αναζήτησης

  • Ρυθμίζουμε τούς στόχους της καμπάνιας και τον τύπο της.
  • Διαμορφώνουμε την στόχευσή χρησιμοποιώντας πλήθος κριτηρίων όπως τα ενδιαφέροντα, τα γεωγραφικά & τα δημογραφικά στοιχεία όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί έπειτα από τη μελέτη της ομάδας μας.
  • Καθορίζουμε την στρατηγική μας καθώς και τον προϋπολογισμό μας.
  • Διαμορφώνουμε τα κατάλληλα ad-groups – Επιλέγουμε μέσω των κατάλληλων εργαλείων (όπως το Keyword planner tool) εκείνες τις λέξεις-κλειδιά που ενδέχεται να αναζητήσουν οι δυνητικοί πελάτες σας στην Google για να βρουν την επιχείρησή σας.
  • Δημιουργούμε επιτυχημένες διαφημίσεις αναζήτησης. Διαμορφώνουμε τις κατάλληλες διαφημίσεις κειμένου (text ads) ώστε να ενημερώσουμε τους χρήστες για τα προσφερόμενα προϊόντα ή υπηρεσίες σας.
  • Παρακολουθούμε τα αποτελέσματα των καμπανιών μας χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία analytics. Συγκρίνουμε βάση των στόχων που έχουν τεθεί και αναπροσαρμόζουμε ώστε να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Ποιες λέξεις κλειδιά αποδίδουν καλύτερα; Ποιες διαφημίσεις φέρνουν περισσότερα clicks; Βασικός όμως δείκτης που παρακαλουθούμε είναι οι μετατροπές (converions). Οι μετατροπές μπορεί να έχουν διάφορες μορφές όπως η μετατροπή από επισκέπτη σε πελάτη, η ολοκλήρωση εγγραφής ή υποβολής φόρμας ενδιαφέροντος (leads). Η επίτευξη υψηλού conversion rate (ποσοστό μετατροπών) καθώς του χαμηλότερου δυνατού cost per conversion (κόστος ανά μετατροπή) αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο.
  • Παρέχουμε ολοκληρωμένα report με μετρήσιμα στοιχεία αξιολογώντας την αποτελεσματικότητα των καμπανιών μας.


data-studio-webtrails

Project by Webtrails

Σας παραθέτουμε ενδεικτικά Project πελάτη μας με χαρακτηριστικά αποτελέσματα των καμπανιών AdWords που έτρεξε η ομάδα μας. Η ομάδα μας διαμόρφωσε AdWord campaigns για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας (awareness) για τις μεγαλύτερες κατηγορίες των προϊόντων του πελάτη μας. Με συνεχείς κινήσεις βελτιστοποίησης βοηθήσαμε στη σημαντική μείωση του cost per click (CPC) καθώς και του click through rate (CTR). Με τη συνεχής βελτίωση του δείκτη μας καταφέραμε να εμφανίζουμε τις διαφημίσεις του πελάτη μας σε όλο και πιο σχετικό κοινό! Η πραγματική μας επιτυχία αποτυπώθηκε στην αντιστοίχηση των αποτελεσμάτων της καμπάνιας με τις αναφορές των Google Analytics. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε το παρακάτω διάγραμμα που αποτυπώνει την ανοδική πορεία των πωλήσεων του πελάτη μας. Δείτε περισσότερα για τα project μας: Έργα

Δίκτυα διαφήμισης στο Google AdWords

Οι διαφημίσεις αναζήτησης αποτελούν έναν από τους βασικότερους τρόπους προβολής που παρέχει το Google AdWords. Πέρα όμως από αυτές με το AdWords μπορούμε να προσεγγίσουμε τους πελάτες-στόχο μας, χρησιμοποιώντας ποικίλους άλλους τρόπους, ανάλογα τις ανάγκες που εξυπηρετούνται.
  • Διαφημίσεις προβολής – Display Ads Με διαφημίσεις κειμένου και banner στο Gmail και σε ένα δίκτυο με πάνω από δύο εκατομμύρια ιστοτόπους και εφαρμογές, η διαφήμισή σας μπορεί να εμφανίζεται όπου βρίσκονται οι πελάτες σας.
  • Διαφημίσεις βίντεο – Video Ads Η επιχείρησή σας ζωντανεύει μπροστά στα μάτια νέων πελατών στο YouTube. Είναι ένας μοναδικός τρόπος, για να μοιραστείτε την ιστορία σας.
  • Διαφημίσεις εφαρμογών – App Ads Προωθήστε την εφαρμογή σας προβάλλοντας διαφημίσεις σε ολόκληρο το δίκτυο της Google, χωρίς να απαιτείται εμπειρία σχεδιασμού.Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Ενδιαφέρεστε για διαφημίσεις AdWords; Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2810.235.631, στο email [email protected] ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.