Το 30% όλων των ιστοσελίδων βασίζεται στο WordPress

Το 30% όλων των ιστοσελίδων βασίζεται στο WordPress
Την τεράστια επιτυχία του WordPress, επιβεβαιώνει η υπηρεσία W3Techs η οποία αναφέρει ότι το δημοφιλές CMS (content management system), χρησιμοποιείται από το 30% όλων των ιστοσελίδων του Internet.

Η υπηρεσία W3Techs συγκεντρώνει καθημερινά στατιστικά στοιχεία για τα top 10 εκατομμύρια sites του Internet με βάση της εφαρμογής Alexa traffic rank. Τα δεδομένα αυτά αναδεικνύουν ότι το WordPress διαθέτει αυτή τη στιγμή μερίδιο άνω του 60% μεταξύ όλων των CMS λύσεων της αγοράς.

Το WordPress ηγείται των CMS εδώ και αρκετό καιρό, ενώ οι βασικοί του αντίπαλοι όπως το Joomla, Drupal, Magento, Shopify, Google’s Blogger, και το Squarespace ακολουθούν με τεράστια διαφορά. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το Joomla που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έχει ποσοστό μόλις 3% των ιστοσελίδων. Θα πρέπει βέβαια, να σημειωθεί ότι το 50% όλων των ιστοσελίδων έχουν δημιουργηθεί είτε χωρίς τη χρήση κάποιου CMS, είτε με κάποιο CMS για το οποίο δεν καταγράφει στατιστικά η W3Techs.

Τα παραπάνω νέα είναι άκρως ενθαρρυντικά για την κοινότητα των προγραμματιστών που υπάρχει γύρω από το WordPress και αναπτύσσει plugins και themes για το open-source CMS, για τους web hosts που προσφέρουν πακέτα WordPress καθώς και τους designers που προσφέρουν στους πελάτες τους WordPress-based ιστοσελίδες & eshops.

Το WordPress έχει διανύσει σημαντική πορεία από το 2003 όταν και πρωτοεμφανίστηκε στο Internet. Αρχικά εμφανίστηκε σε δύο εκδόσεις, τη δωρεάν για εγκατάσταση στο server του χρήστη και μια δεύτερη για φιλοξενία της ιστοσελίδας στο WordPress.com η οποία παρείχε ένα πλήθος επιπρόσθεων υπηρεσιών και υποστήριξης. Με βάση το πλήθος των χρηστών οι οποίοι συνεχίζουν να βοηθάν στην ανάπτυξη του από τη στιγμή που ανήκει στην κατηγορία του open-source λογισμικού, το WordPress απολαμβάνει την κορυφή των CMS εφαρμογών και τίποτα δε δείχνει ικανό να αφαιρέσει την πρωτοκαθεδρία του.

Πηγή: thenextweb.com

Webtrails | In love with WordPress

Στην Webtrails χρησιμοποιούμε το WordPress σαν βασική μας πλατφόρμα κατά την ανάπτυξη των ιστοσελίδων μας. Αγαπάμε & υποστηρίζουμε το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου WordPress καθώς αποτελεί το πιο δημοφιλές CMS στο χώρο των ιστοσελίδων και διακρίνεται για το φιλικό περιβάλλον του και την εύκολη χρήση του από τους απλούς χρήστες.

Webtrails Projects σε WordPress

Mπορείτε να δείτε περισσότερα Project τα οποία έχει υλοποιήσει η ομάδα μας χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα WordPress στη σελίδα μας: Έργα.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Εάν επιθυμείτε να κατασκευάσουμε την δική σας ιστοσελίδα ή eshop βασισμένοι στην δημοφιλή πλατφόρμα WordPress επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2810.235.631, στο email [email protected] ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.