Τι είναι το Search Engine Optimization

Με απλά λόγια το SEO (συντομογραφία για το «Search Engine Optimization») φέρνει την ιστοσελίδα σας στα πρώτα αποτελέσματα για σχετικές αναζητήσεις (keywords) στο Google και τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης.

Τι σημαίνει πρακτικά η βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας

Ένα ολοκληρωμένο SEO marketing πλάνο περιέχει τις εξής παρακάτω επιμέρους διαδικασίες βελτιστοποίησης και προώθησης μίας ιστοσελίδας: 1) On-Page SEO Αφορά στην εκτενή ανάλυση σχετικά με ενέργειες, βελτιώσεις και αλλαγές που μπορούν να γίνουν πάνω στην ίδια την ιστοσελίδα: • Έρευνα αγοράς για τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά και την τοποθέτηση τους (Keyword Research). • Ανάλυση του ανταγωνισμού και έυρεση δυνατών και όχι τόσο σημείων του. • Προετοιμασία προτάσεων σχετικά με μία πληθώρα τεχνικών διορθώσεων που θα κάνουν την ιστοσελίδα πιο φιλική για την ανιχνεύσει και να την προσθέσει η Google στο ευρετήριο της (που σημαίνει οτι μπορεί και να την εμφανίσει στο μέλλον στα οργανικά αποτελέσματα της για σχετικές αναζητήσεις στο μέλλον, εφόσον φυσικά πληρούνται και άλλοι παράγοντες). Η ανάλυση αυτή γίνεται από τον ειδικό Search Engine Optimizer ή το αντίστοιχο τμήμα μιας εταιρείας και εφαρμόζεται πάντα σε στενή συνεργασία με τον webmaster/web developer της εκάστοτε ιστοσελίδας. 2) Off-Page SEO Αφορά όλες τις ενέργειες προώθησης (εκμοιρασμού – on-page content distribution) των περιεχομένων μίας ιστοσελίδας σε άλλες ιστοσελίδες, σε άλλα websites πολλών διαφορετικών ειδών: • Social media, όπως Facebook, Twitter, Google+. • Βlogs και forums σχετικά με την εκάστοτε αγορά μιας επιχείρησης. • Videos στο YouTube. • Infographics στο image sharing site Pinterest. • Social bookmarking sites όπως το Reddit.com. • Wiki sites όπως η Wikipedia. • Document Uploading sites όπως το Scribd.com (για αρχεία PDF και Word). • PPT/PDF Uploading sites όπως το Slideshare.net.  

Τα 5 πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των υπηρεσιών SEO

Σίγουρα υπάρχουν δεκάδες πλεονεκτήματα για να σας κάνουν να σκεφτείτε σοβαρά να επενδύσετε στο search engine optimisation. Σε όλους τους πελάτες μας επισημαίνουμε τα 5 σημαντικότατα πλεονεκτήματα των υπηρεσιών search engine optimization για την επιχείρησή σας. -Μεγάλη Απόδοση Επένδυσης (ROI) -Οι υπηρεσίες SEO προσφέρουν υψηλή απόδοση επένδυσης (Return On Investment – ROI) σε σχέση με άλλες διαφημιστικές λύσεις. -Μακροχρόνια Ωφέλη -Η ιστοσελίδα σας θα παραμέινει στα πρώτα αποτελέσματα των αναζητήσεων σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, ακόμα και πολλούς μήνες μετά το τέλος της καμπάνιας. Ποιοτική Επισκεψιμότητα – Μέσα από την στοχοποίηση του κατάλληλου προφίλ χρηστών η καμπάνια θα φέρει κόσμο στην ιστοσελίδα που είναι πιο πιθανό να μετατραπεί σε νέους πελάτες/νέες πωλήσεις για την εταιρία σας Brand Awareness -Η ιστοσελίδα σας θα έρχεται ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης για πολλές διαφορετικές αναζητήσεις, κάτι που έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα για το brand awareness της εταιρίας σας. -Οικονομική Διαφήμιση και Μαρκετινγκ -Οι υπηρεσίες SEO είναι αποδεδειγμένα η πιο οικονομική λύση ανάμεσα σε συγκρίσιμες μορφές marketing. Η εταιρεία webtrails σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες SEO με στόχο την βελτιστοποίηση της κατάταξης της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης.

Tags: